QRecallDownloadIdentity KeysForumsSupport
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Groups] Back to home page 
Forum Index
Profile for :: sandrila
Avatar All about sandrila
Ranking:
Karma:
Registration date:  22-Dec-21 11:19
Number of messages posted:  No posted messages available
Created topics: No topic created
Biography: Muzeu i Artit Walters, i vendosur në malin Vernon-Belvedere, Baltimore, Maryland, Shtetet e Bashkuara, është një muze arti publik i themeluar dhe hapur në vitin 1934. Ai përmban koleksione të krijuara gjatë mesit të shekullit të 19-të. Koleksioni i Muzeut u grumbullua kryesisht nga koleksionistët kryesorë amerikanë të artit dhe skulpturës, baba dhe bir: William Thompson Walters, (1819–1894), i cili filloi të mbledhë kur u transferua në Paris si një simpatizant nominal jugor/konfederativ në shpërthimin e Amerikës. Lufta Civile në 1861; dhe Henry Walters (1848–1931), i cili rafinoi koleksionin dhe bëri marrëveshje për ndërtimin e një ndërtese të mëvonshme historike për ta ristrehuar atë. Pasi lejoi publikun e Baltimores të shikonte herë pas here koleksionet e babait të tij dhe të shtimit të tij në rritje në shtëpinë e qytetit/rezidencën e tij në West Mount Vernon Place gjatë fundit të viteve 1800, ai organizoi një strukturë të përpunuar të stilit të pallatit prej guri të ndërtuar për këtë qëllim në vitet 1905-1909. E vendosur nëpër rrugicën e pasme, një bllok në jug të rezidencës Walters në West Monument Street/Mount Vernon Place, në cepin veriperëndimor të rrugës North Charles në West Center Street. A B C D E F G H I J K Twitter
My Bookmarks: There are no bookmark entries for this user.
Contact sandrila
Private Message:
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team